Peace Brigades International

Nepal Monitor lanceerde dashboard met betrekking tot covid-19-incidenten

Aangezien Corona ook is gestegen in Nepal, zijn er veel incidenten gerelateerd aan covid-19. Nepal Monitoring heeft daarom het dashboard gecreëerd en gelanceerd om deze incidenten vast te leggen.
De meeste van die incidenten waren protesten waarbij burgers de straat op gingen om betere en efficiëntere maatregelen te eisen om de verspreiding van COVID-19 af te remmen, door o.a. meer polymerase-kettingreactietesten (PCR) te doen en de noodzaak voor goed beheer van quarantainecentra te onderstrepen. Ook kleine ondernemers en zakenlieden spraken zich uit om te pleiten voor economische steun van de overheid.

Tegelijkertijd werden 50 gevallen van gendergerelateerd geweld (GBV) geregistreerd waarbij 38 slachtoffers van aanranding jonger waren dan 26 jaar. Ga voor het laatste nieuws over incidenten rond covid19 in Nepal rechtstreeks naar Nepal Monitor. U kunt ook bladeren door een verscheidenheid aan interactieve grafieken en visualisaties. Nepal Monitor heeft ook tweewekelijks een rapport uitgebracht over COVID19 dat u hier kunt openen.

Tags |